Sastojci za testo:
2 čase / od 2dl/ mlake vode,1 caša ulja, sveži kvasac /20 gr /,kašika šecera, kašičica soli,brašno meko po potrebi.
Sastojci za fil:
250 gr mlevenog maka, 250 gr mlevenih oraha 400 gr džema od bundeve jabuke pomoranže /Bio Zdravac/,4 vanilin šecera, 4 kašike ulja,
Za posipanje:
Šecer u prahu sa vanilin šećerom
Priprema fila od maka: Pomešati mleveni mak, 2 vanilin šećera sa 200 gr džema od bundeve,jabuke pomorandže, da se dobije kompaktna masa.Isti postupak ponoviti i sa mlevenim orasima. Ukoliko volite miris cimeta upotrebite džem bundeva jabuka pomorandža sa dodatkom cimeta.
Priprema testa: U dublji sud sipati mlaku vodu,kvasac, ulje, šecer,so i zamesiti testo kao za palačinke.Ostaviti na toplom mestu da nadodje.Zamesiti sa brašnom testo da ne bude tvrdo,podeliti ga na četiri jufke i ostaviti još 15 minuta na toplom mestu. Radnu povrsinu posuti brašnom i razvuci jufku precnika 30x40.Namazati testo kašikom ulja i polovinom fila od maka.Uviti jufku i premazati sa malo ulja.Ponoviti postupak.Druge dve jufke filovati filom od oraha i takodje premazati sa malo ulja.Ostaviti u plehu da nadodje.Za to vreme ukljuciti rernu da se zagreje. Peći na 220 stepeni 15 minuta zatim smanjiti temperaturi na 180 stepeni i peci jos 20 minuta.Gotovo testo izvaditi iz rerne pokriti vlaznom krpom.Kada se ohladi iseci i posuti šecerom u prahu pomešanim sa vanilin šecerom.
Služiti uz kašasti voćni sok /Bio zdravac/ po izboru.